zondag 30 september 2018

A Simple Favor


A Simple Favor is een nieuwe misdaadkomedie thriller geregisseerd door Paul Feig, de regisseur van Bridesmaids. The Heat en Spy. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Darcey Bell.

De film gaat over de alleenstaande huismoeder Stephanie Smothers (Anna Kendrick), die naast het huishouden als vlogger haar recepten deelt met andere moeders. Als haar zoon Miles (Joshua Satine) vraagt of hij met zijn schoolvriend Nicky (Ian Ho) na schooltijd bij hun thuis mag spelen, wil Stephanie eerst toestemming vragen aan Nicky zijn ouders.
Stephanie en Emily.
Zo ontmoet ze Nicky zijn moeder Emily Nelson (Blake Lively), waarvan ze weet dat ze een drukke werkleven heeft en verder erg mysterieus overkomt bij de anders ouders. Na deze ontmoeting worden de twee die eigenlijk het tegenovergestelde van elkaar zijn goede vriendinnen. Stephanie helpt Emily vaak met kleine gunsten, waar ze zelf geen tijd voor heeft met haar drukke baan.
Wanneer Emily ineens spoorloos verdwijnt, raken Stephanie en Emily haar gezin erg bezorgd. Terwijl de politie onderzoekt waar en wat er met Emily is gebeurd, trekt Stephanie in bij Emily haar gezin om te helpen bij het huishouden. Met weinig aanwijzingen over wat er met Emily gebeurd is en ze Stephanie haar rol zien overnemen als huismoeder in Emily haar huis begint de politie Stephanie te verdenken dat ze iets met Emily haar verdwijning te maken heeft. Stephanie moet nu zelf op onderzoek uitgaan om uit te vinden wat er met Emily is gebeurd en om haar eigen naam te kunnen zuiveren.

Met deze film heeft Paul Feig een hele ander film gemaakt dan dat hij normaal doet. Normaal maakt hij meer vrouwelijke komedies, waar mannen ook wel om kunnen lachen. In deze film is de komedie ook aanwezig, maar speelt het meer op de achtergrond van de film af, want de film speelt meer in op de relatie tussen Anna Kendrick en Blake Lively hun personages en later op de mysterieuze verdwijning van Blake Lively haar personage. Paul Feig weet de stemming en het genre van de film ook op goede manieren tijdens de film steeds te veranderen. Als kijker blijf je ondanks al deze wendingen toch nog steeds geïnteresseerd in het verhaal, omdat je wil weten wat er is gebeurd en verder gaat komen. Helaas eindigt de film wel wat chaotisch met wat te veel wendingen en pogingen om extra grappig over te komen.

In 2016 heeft Paul Feig ook de vrouwelijke Ghostbusters film geregisseerd en deels geschreven om in te spelen op de actuele vrouwenemancipatie beweging, maar deed dit met die film wat te overdreven, want de meeste manlijke personage werden daar als onrealistisch dom neergezet en met het bericht dat vrouwen alleen de problemen konden oplossen. Met deze film speelt hij op een meer realistische manier in op de vrouwenemancipatie beweging, terwijl mannen ook gewoon van de film kunnen genieten.

Dat de vele wendingen ook goed werken in de film komt ook door het goede acteerwerk van Anna Kendrick en Blake Lively. Ze komen goed en realistisch over als vriendinnen, die goed met en tegen elkaar in spelen. De rest van de cast en zelfs de beginnende kinderacteurs in de film zetten verder ook goed acteerwerk neer.

Ik geef de film als cijfer een:

zaterdag 29 september 2018

Final Score


Final Score is een nieuwe actiefilm geregisseerd door Scott Mann, de regisseur van The Tournament en Heist.

De film gaat over de ex-militair Michael Knox (Dave Bautista), die samen met zijn nichtje Danni (Lara Peake) naar een voetbalwedstrijd gaat.
Michael Knox
Dankzij zijn militaire trainingsvaardigheden ontdekt Michael dat Russische terroristen dreigen het voetbalstadion op te blazen als ze niet krijgen wat ze nodig zijn voor hun plannen. Om chaos te voorkomen, probeert Michael eigenhandig de plannen van de terroristen te stoppen om zijn nichtje en de 35.000 mensen in het voetbalstadion te redden. Hij heeft hier maar de tijd voor totdat de wedstrijd is afgelopen en de bommen ontploffen.

Deze film komt over als vele actiefilm uit de jaren tachtig zoals bijvoorbeeld Die Hard. Zo is dit een vermakelijke, maar bekende film, die vol clichés zit, die vroeger ook in de actiefilms uit de jaren tachtig voorkwamen of in films zoals deze, die ook erg overkomen als de bekende actiefilms uit de jaren tachtig. De film Skyscraper van dit jaar was ook zo'n soort film.

Scott Mann is ook niet zo'n grote of succesvolle filmregisseur, want ondanks dat de film wel vermakelijk kan zijn en dan vooral voor fans van voetbal kun je wel zien dat het niet echt is. Vele vlammen en explosies heeft hij met CGI in de film geplaatst, waardoor deze voor de kijker niet realistische overkomen. Hij heeft de meeste actiescènes helaas ook erg bewegelijk gefilmd, waardoor je niet duidelijk kunt volgen wat er nou precies gebeurd.

In de cast zitten ook meer onbekende acteurs. Dave Bautista komt leuk en geloofwaardig over in de hoofdrol, maar door het simpele script en mindere filmwerk, maak je je als kijker ook niet echt zorgen over zijn personage, omdat je weet dat hij het toch wel red. Pierce Brosnan heeft verder ook een kleine rol in deze film, die hij goed, maar verder ook niet bijzonder neerzet. Amit Shah zorgt verder voor wat simpele humor in de film De rest van de cast bestaat meer uit cliché Russische criminelen, politie agenten die geen hulp kunnen bieden of gewone voetbalsupporters.   

Ik geef de film als cijfer een:

The House with a Clock in its Walls


The House with a Clock in its Walls is een nieuwe komedie fantasie familie film geregisseerd door Eli Roth. Dit is Eli Roth zijn eerste film bedoelt voor een jonger publiek, want hiervoor heeft hij meer horror films geregisseerd voor een volwassen publiek zoals Cabin Fever en Hostel.

In de film komen de ouder van Lewis Barnavelt (Owen Vaccaro) te overlijden, waardoor hij bij zijn oom Jonathan (Jack Black) moet gaan wonen. Zijn oom woont in een oude krakend en spookachtig huis met veel klokken.
Lewis doet onderzoek.
Zijn oom en buurvrouw Florence Zimmerman (Cate Blanchett) lijken dingen geheim te houden voor Lewis. Na wat onderzoek leert Lewis dat zijn oom eigenlijk een magische Warlock is en dat hij en zijn buurvrouw over magische krachten beschikken. Zo besluiten ze alles uit te leggen aan Lewis. Met deze nieuwe informatie probeert Lewis later indruk te maken op de populaire jongen van school Tarby (Sunny Suljic). Zo roept Lewis per ongeluk gevaarlijke duistere krachten op. Deze duistere krachten zoeken een mysterieuze klok in het huis van zijn oom. Lewis moet nu samen met zijn oom en de buurvrouw de klok als eerste zien te vinden, voordat de duistere krachten met de klok de wereld kunnen verwoesten.
Lewis met zijn oom en de buurvrouw maken zich\
klaar voor de strijd tegen de duistere krachten.

Met deze film heeft Eli Roth een aparte film gemaakt dan dat hij anders doet. De film begint namelijk wel op een meer kindvriendelijke niveau, maar gedurende de film verandert dit niveau naar een niveau dat meer geschikt is voor wat oudere kinderen rond tien jaar en ouder. Deze film is zo in het begin leuk voor jonge kinderen, maar later kan dan weer wat te eng of spannend voor ze worden. Aan de andere kant kunnen kinderen van tien jaar en ouder het begin van deze film dan als saai of kinderachtig aanvaren en dan later wel van de film genieten. Zo kan het voor oudere wel lastig zijn om te bepalen of en met welke van hun kinderen ze deze film gaan bekijken. Het komedieniveau ligt meer op het niveau voor jonge kinderen met poep en scheet grappen. Voor oudere kijkers kan de film verder ook wel wat voorspelbaar worden gedurende de film.

Eli Roth gebruikt in zijn meeste films ook meer filmattributen en make-up effecten voor bijvoorbeeld zijn bloederige horror films waar hij meer bekend om is. Bij deze film gebruikt hij meer CGI effecten om de magische krachten en wezens in beeld te brengen. Oudere kijker kunnen wel terugzien dat deze dingen allemaal in de film zijn bewerkt, maar voor jongere kinderen kan dit nog wel geloofwaardig overkomen. 

Het acteerwerk wordt door Jack Black en Cate Blanchett goed gedaan. Ze hebben een leuke band samen als oude vrienden, die elkaar lopen te plagen en belachelijk maken. Zo zorgen ze voor leuke komedie voor jong en oudere kijkers. Bij de jongere van de cast kun je bij de meeste nog wel terugzien dat ze verder nog weinig grote rollen hebben gehad. Owen Vaccaro doet hij aardig in zijn kleinere bijrollen, maar als de hoofdrol in deze film kan hij vaak wat overdreven overkomen. Hij moet nog wel wat aan zijn acteerwerk verbeteren om echt als acteur door te breken. Zijn probleem is dan ook dat Eli Roth ook niet de beste regisseur is om mee te beginnen in een hoofdrol als beginnende jonge acteur. Het beste acteerwerk van de jongere acteurs komt van Vanessa Anne Williams, maar ze heeft helaas maar een kleine rol in de film. 

Ik geef de film als cijfer een:

zondag 23 september 2018

Johnny English Strikes Again


Johnny English Strikes Again is een nieuwe film uit de Johnny English filmserie. De film is geregisseerd door David Kerr, dit is pas de eerste bioscoopfilm die hij heeft geregisseerd en heeft hiervoor alleen maar tv-films en aflevering van tv-series geregisseerd.

In de film komen door een cyber-aanval alle gegevens van de Brits geheimendienst op straat te liggen. Hierdoor zijn alle identiteitsgegevens van de Britse geheimenagenten bekend voor criminelen.
Johnny English bij de premier. 
De premier (Emma Thompson) moet hierom de hulp inschakelen van de voormalige spion Johnny English (Rowan Atkinson). Hij moet uitzoeken wie de meesterhacker is en deze zien te stoppen voordat er meer online informatie vrijkomt.
Het is voor Johnny weer even wennen om weer als spion te werk te gaan en om met de moderne technologie te werken. Zijn enige hulp is zijn oude partner Bough (Ben Miller) en de mysterieuze spionne Ophella (Olga Kurylenko), waarvan Johnny niet weet of ze volledig te vertrouwen is.
Johhny English met spionne Ophella.  
Het is leuk om Rowan Atkinson weer eens terug te zien in een komedie rol voor een bioscoopfilm. Helaas worden de meeste komische momenten al in de trailers weggegeven, waardoor het niet meer zo komisch is wanneer je het in de film weer terugziet. Zo kun je beter proberen om de trailers voor deze film te mijden om meer om deze film te kunnen lachen. Er zitten wel wat leuke momenten in de film, maar de meeste komische momenten zijn wat voorspelbaar of wat te simpel bedacht. Zo valt er wel van de film te genieten, maar de meeste komische momenten zie je aankomen en zijn ook zo weer voorbij.

Rowan Atkinson weet ondanks de voorspelbaarheid van de komedie de komedie toch leuk te leveren als een onhandige Mr. Bean versie van James Bond. Olga Kurylenko levert ook leuk acteerwerk in deze film als een soort parodie versie van het personage dat ze speelde in de James Bond film Quantum of Solace.

Ik geef de film als cijfer een:

zaterdag 22 september 2018

Kin


Kin is een nieuwe Sci-Fi misdaadfilm geregisseerd en geschreven door Jonathan en Josh Baker, die samen ook de korte film Bag Man hebben geregisseerd en geschreven waar deze film op gebaseerd is.
Eli en Jimmy.
In de film vindt de 14-jarige Eli Solinski (Myles Truitt) een bijzonder krachtig wapen afkomstige van een andere wereld. Met het mysterieuze wapen weet hij zijn adoptiebroer Jimmy (Jack Reynor) te redden uit de handen van gangsters. Jimmy is namelijk net uit vrijgekomen uit de gevangenis terwijl hij nog geld schuldig is aan de lokale gangsterleider Taylor Balik (James Franco).
Omdat zijn terugbetaling niet gelukt is zitten Taylor's criminele bende, de FBI en twee geheimzinnige mannen achter hem en Eli aan. Jimmy besluit hierom onder te duiken in een stripclub waar Jimmy hulp krijgt van zijn bevriende stripper Milly (Zoë Kravitz). Hun enige bescherming tegen de vijandelijke groepen die hun achtervolgen, is het mysterieuze wapen, waarvan ze gezamenlijk moeten uitzoeken hoe het precies werkt om hun te blijven beschermen.

Deze film begint met een interessant Sci-Fi thema waar een jong kind een mysterieus alien wapen vindt, maar verandert al snel in een bekende misdaadfilm. Zo verandert wat een leuke Sci-Fi film kon worden in een mindere standaard misdaadfilm met een voorspelbaar verhaal. Zo krijg je als kijker ook weinig verdere uitleg over het wapen en weet alleen dat het en krachtige vuurkracht heeft. Op bet eind krijg je wel een beetje uitleg, maar het geeft niet echt antwoorden. Op het einde voelt het ook aan alsof je ineens een ander soort film zit te kijken of dat er misschien plannen zijn voor een vervolg dat dan een hele ander toon krijgt. Zo valt wel goed terug te zien dat deze film door beginnende regisseurs is gefilmd. Eigenlijk hadden ze het gewoon beter bij de korte versie van deze film moeten houden.

Bij de effecten kun je ook wel terugzien dat deze film door beginnende regisseurs is gemaakt, want het Sci-Fi wapen komt wat simpel over en je kunt ook wel terugzien waar ze gebruik hebben gemaakt van CGI of een green screen.

De hoofdrollen van de twee broers worden ook gespeeld door meer onbekende of beginnende acteurs. Bij Myles Truitt kun je wel terugzien dat hij nog niet zoveel acteerwerk heeft gedaan. Dit is ook pas de eerste echte film waarin hij speelt en heeft hiervoor verder alleen maar in korte films en wat afleveringen van tv-series geacteerd. Jack Reynor heeft voor deze rol verder ook meer kleinere rollen in films gehad. Dit is echt zijn eerste acteerwerk in een hoofdrol van een film wat hij helaas niet zo sterk neerzet. Zijn personage maakt ook vaak domme of irritante beslissingen, waardoor je als kijker ook niet echt om hem geeft. Het betere acteerwerk komt van Zoë Kravitz, maar ze zit helaas maar voor een korte tijd in de film. Verder grote acteurs zoals James Franco en Michael B. Jordan hebben verder ook meer een korte cameo rol in deze film.   

Ik geef de film als cijfer een:

zaterdag 15 september 2018

The Predator


The Predator is een nieuwe film uit de Predator filmserie. Deze film is geregisseerd en deels geschreven door Shane Black, de regisseur van Kiss Kiss Bang Bang, Iron Man 3 en The Nice Guys.

In de film ontdekt ex-militair Quinn McKenna (Boyd Holbrook) alien technologie, waardoor hij in contact komt met een geheime onderzoeksteam die bekend zijn met deze technologie en de door hem gevonden technologie graag wil onderzoeken.
Quinn in de bus bij de andere
ex-militairen. 
Quinn wil pas meewerken als hij meer antwoorden krijgt en wordt hierom op een bus gezet met andere ex-militairen.
Het onderzoeksteam heeft de hulp ingeschakeld van wetenschapper Casey Brackey (Olivia Munn) bij het onderzoeken van de Predator en zijn technologie. Als de Predator technologie wordt geactiveerd, belanden de mensen in een conflict tussen twee verschillende Predators. Quiin en de andere ex-militairen moeten nu samen met Casey de inwoners van het kleine stadje in de buitenwijk zien te beschermen tegen de acties van het conflict tussen de twee Predators en proberen zelf ook niet ten prooi te vallen aan de Predators.
Quinn en Casey vechten tegen de Predator.
Shane Black, die zelf ook in de eerste Predator film van 1987 een rol heeft gespeeld, stopt deze nieuwe Predator film in een moderne jasje en voegt wat meer humor toe. Zo heeft hij een vermakelijke nieuwe Predator film gemaakt, die soms wel even wennen kan zijn voor de fans van de originele Predator film. Ze hebben er ook weer voor gekozen om een nieuwe soort Predator in de film toe te voegen wat ook al in de film Predators van 2010 gedaan werd.  Al deze nieuwe Predator soorten slaan niet zo goed aan bij de fans als de originelen doen, maar het is wel vermakelijk om te zien, maar het is wel vermakelijk om te zien wat deze nieuwe Predators allemaal kunnen doen. Deze nieuwe soort Predator gaat alleen wat in tegen het Predator idee. Predators jagen namelijk meer ongezien op hun doelwitten, terwijl deze grotere soort Predator te horen is als hij op zijn doelwit afkomt.

De effecten zijn in de film ook in een modern jasje gestopt. In de oudere Predator films zat er echt een acteur in het Predator kostuum, waardoor de Predator geloofwaardig overkwam. In deze film zit stuntacteur Brian A. Prince wel echt in het Predator kostuum van de normale Predator, maar in de film hebben ze wel CGI effecten toegevoegd, waardoor het realisme wat minder wordt. De grote super Predator in deze film is wel volledig met CGI in de film geplaatst. Dit is goed en geloofwaardig gedaan, maar je kunt soms wel terug zien dat het met CGI gedaan is.

Het acteerwerk wordt ook goed gedaan door de volledige cast. Door de grootte van de cast wordt niet elk personage evenveel uitgewerkt, maar de meeste hebben allemaal wel een mooi actie moment of grappig komische moment in de film. De leukste komedie komt wel van Keegan-Michael Key en Thoms Jane, die leuk samen onderling met elkaar lopen te kloten. Boyd HolBrook zet goed acteerwerk neer in de hoofdrol van de film net zoals de jonge Jacob Tremblay, die zijn zoon speelt in de film. Olivia Munn zet ook sterk acteerwerk neer als het enige vrouwelijk personages tussen een groep mannelijke personages.

Ik geef de film als cijfer een:

vrijdag 14 september 2018

Unfriended: Dark Web


Unfriended: Dark Web is het vervolg op de eerste Unfriended film uit 2014. Dit vervolg is geregisseerd en geschreven door Stephen Susco, dit is de eertse film die hij heeft geregisseerd en is verder alleen bekend als mede schrijver van andere horror films zoals: The Grudge, The Possession en Texas Chainsaw 3D.

In de film heeft Matias een laptop gevonden, die het beter doet dan de laptop die hij vroeger voor zij
Matias chat met zijn vrienden via Skype.
online activiteiten gebruikte. Zo gebruikt hij Skype om het wekelijke spel met zijn vrienden te spelen en chatten. Tijdens het gebruik van de laptop leert hij dat de vorige eigenaar met de laptop geschiedenis heeft op de duistere kanten van het internet, waar bijvoorbeeld creditcard gegevens illegaal worden uitgewisseld. Als Matias leert dat de vorige eigenaar met duistere zaken bezig zoals leert hij via video's  over mensenhandel, ontdekt hij ook de de vorige eigenaar al zijn internet acties heeft gevolg en graag zijn laptop terug wil. Tot dat hij deze terug krijgt van Matias gaat hij achter zijn vrienden aan. Matias moet met de eigenaar zien te onderhandelen voordat al zijn vrienden door hem gepakt kunnen worden.

Deze film neemt net zoals het eerste deel weer geheel plaatst op een laptop scherm. Dit blijft ondanks dat het wel vaker is gedaan een bijzonder manier van het vertellen van het verhaal van de film. Helaas heeft deze film niet zo'n sterk of interessant verhaal, waardoor je als kijker wat verveeld zit te kijken naar het videochatten van een vriendengroep gevuld met cliché personages zoals de nerd en de coole vriend. In deze film geeft je ook weinig om de personages, omdat ze verder weinig bijzonders brengen in deze film. In de eerste Unfriended film werden de personages geconfronteerd door een cyberdemon, die ze met hun slechte internet verleden confronteerde en ze daarna doodde na hun onderlinge vriendschap te hebben verpest. In deze film worden de personages gewoon vermoord door een moordenaar die ongeloofwaardig weet te vinden waar alle vrienden zich bevinden zodat hij ze vervolgens kan doden of ontvoeren. Het is dan wat meer te accepteren als kijker dat dit gebeurd door een demon in plaats van een technische, menselijke moordenaar.

Qua gebruik van de computerbestanden komt de film wel realistisch over ondanks dat er een cybermoordenaars wat minder geloofwaardig bezig is in de film. De personages gaan gewoon op en realistische manier om met hun computer en de bestanden die ze gebruiken zoals Facebook messenger of Skype om met elkaar te communiceren.

De cast bestaat uit meer onbekende en beginnende acteurs wat wel terug valt te zien tijdens de film, want sommig reageren soms wat te overdreven op schokkende beelden of niews. Zo kunj je wel terug zien dat ze wat amateuristisch aan het acteren zijn.

Ik geef de film als cijfer een:

dinsdag 11 september 2018

Papillon


Papillon is een misdaaddrama geregisseerd door Michael Noer, de regisseur van Northwest. De film is een remake van de gelijknamige film uit 1973. De film is gebaseerd op de verschillende boeken die zijn geschreven door de personages uit de film, die de gebeurtenissen uit de film echt hebben meegemaakt.

In de film wordt Henri "Papillon" Charrière (Charlie Hunnam) onterecht opgepakt voor moord en kluis berovingen. Als hij steeds bijna weet te ontsnappen uit de gevangenis, wordt hij overgeplaatst naar de beruchte strafkolonie genaamd Devil's Island, waar nog nooit iemand uit heeft weten te ontsnappen.
Henri gevangen op Devil's Island.
Op Devil's Island worden de gevangenen ook onmenselijk behandelt door de bewakers Henri moet nu snel een manier zien te vinden om van het gevaarlijke eiland af te komen. Hiervoor sluit hij een bondgenootschap met de eigenzinnige veroordeelde vervalser Louis Dega (Rami Malek). Als Henri hem bescherming biedt tegen de brute bewakers en andere gevangenen zal hij Henri's ontsnappingsplan financieren.

Dit is een interessante film dat laat zien hoe zwaar en onmenselijk gevangenissen vroeger konden zijn met de behandelingen van de gevangenen. Zo bevat deze film veel scenes waar je als kijker te zien krijg hoe de bewakers de gevangenen bruut behandelde. Door deze scenes is de film niet altijd zo plezierig om naar te kijken, omdat je dan net als de personages je hopeloos begint te voelen, omdat ze niks tegen de bewakers kunnen doen zonder in ergere problemen te komen. Zo hoop je alleen maar dat Henri zo snel mogelijk weet te ontsnappen, maar doordat de film langer dan twee uur duurt. moet je hiervoor wel een lange tijd wachten en de brute scenes blijven aanschouwen. Zo kan de film na de zoveelste gewelddadige scene op een moment gewoon niet meer plezierig zijn om naar te kijken.

Met de filmset en kostuums leveren ze wel goed werk waardoor het geloofwaardig overkomt dat het verhaal zich afspeelt in de jaren dertig en Devil's Island voelt ook echt aan als een afgesloten eiland waar de hoop van de gevangenen en ook de kijkers steeds minder lijkt te worden. 

Het acteerwerk wordt goed gedaan door de twee hoofdrolspelers. Charlie Hunnam en Rami Malek zetten goed en realistisch neer hoe de band van hun personages verandert van partners naar goede vrienden. De acteurs die de bewakers spelen komen ook goed en irritant over met de manier waarop ze de gevangenen behandelen.

Ik geef de film asl cijfer een:

zondag 9 september 2018

The Nun


The Nun is een nieuwe horror film en spin-off van the Conjuring filmserie. De film is geregisseerd door Corin Hardy, de regisseur van The Hallow.

In de film wordt priester Burke (Demián Bichir) samen met noviciaat Irene (Taissa Farmiga) door het Vaticaan naar een abdij in Roemenië gestuurd om de zelfmoordactie van een jonge non te 
Valak bij priester Burke.
onderzoeken.
Tijdens hun onderzoek leren ze dat het abdij in contact is gekomen met een demonische vorm onder de naam Valak (Bonnie Aarons), die de vorm van een demonische non heeft aangenomen. Deze non stelt het geloof van Burke en Irene op de proef en probeert een van hun zielen over te nemen. Samen met de hulp van de lokale dorpsbewoner Frenchie (Jonas Bloquet) moeten ze de demon proberen terug te verbannen naar de Hell voordat het een van hun weet over te nemen en zo de wereld kan blijven beheksen.

Deze film is echt op locatie gefilmd in Roemenië in verschillende oude kastelen die verbouwd zijn tot kloosters. Ze hebben de film ook op een manier gefilmd, waardoor het aanvoelt alsof je als kijker echt door deze duistere en griezelige kloosters aan het rondlopen bent. Dit is het sterkste horror aspect van de film. Dit maakt de film ook leuk om in Dolby Atmos te bekijken, want dan hoor je de geluiden echt goed om je heen wat de film wat extra griezelig kan maken. De verdere horror aspecten werken het beste wanneer de non ineens achter een van de personages staat zonder dat je als kijker dit meteen door hebt. Als dit met stilte gebeurd werkt dit het beste, maar helaas kiezen ze er te vaak voor om een onnodige hard eng geluid te laten horen, waardoor je eigenlijk alleen schrikt van een hard geluid dat de stilte doorbreekt zonder dat je echt van de film zelf schrikt. De non werk goed als eng wezen in de film alleen kun je als kijker niet altijd duidelijk volgen waarom de demon bepaalde beslissingen maakt. Bij sommige domme beslissingen, lijkt het meer of de demon eerder geintjes zit uit te halen dan dat die echt achter hun ziel aanzit. Zo komt de non soms wat meer over als een plaaggeest in plaats van een angstaanjagende demonische aanwezigheid. 

In de film maken ze voor de non meer gebruik van make-up effecten om Valak als de non eng over te laten komen. Met de make-up effecten werkt dit goed, maar helaas gebruiken ze soms ook wat CGI effecten om de non in beeld te brengen. Wanneer ze op deze manier de non in beeld brengen kun je wel terugzien dat het onrealistisch in de film is bewerkt. 

Het acteerwerk wordt door de meeste van de cast goed gedaan, maar door de kleinheid van de cast is het ook wel wat voorspelbaar dat de belangrijke personages weinig zal overkomen, omdat ze anders geen personages voorin de film zouden overhouden. Met het casten van Taissa Farmiga hebben ze ook een slimme keuze gemaakt, want haar oudere zus Vera Farmiga speelt een rol in the Conjuring films. Zo lijken de personages echt op elkaar en komt het geloofwaardigere over dat hun personages een connectie hebben ondanks dat ze in verschillende films uit the Conjuring filmserie spelen. Jonas Bloquet zorgt in de film voor wat humor, maar zijn personage komt verder over alsof hij niet thuis hoort in deze film, want waar de andere personage de demonische non bestrijden met hun geloof en gebeden, schiet hij de demon gewoon weg met een geweer.

Ik geef de film als cijfer een:

vrijdag 7 september 2018

Searching


Searching is een nieuwe drama mysterie geregisseerd en deels geschreven door Aneesh Chaganty, die hiervoor alleen maar verschillende korte films heeft gemaakt.

In de film raakt Margot (Michelle La) de 16-jarige dochter van David Kim (John Cho) spoorloos vermist. David schakelt de hulp van de politie in om haar op te sporen, maar na 37 uur weten ze op een paar kleine hints geen verdere details te vinden over wat er met Margot is gebeurd.
David doorzoekt Margot sociale media
gegevens.
David besluit hierom om Margot haar laptop te doorzoeken om meer informatie te vinden en om aan gegevens te komen van haar vrienden om deze ook naar meer informatie te kunnen vragen. Als David eenmaal bij haar persoonlijke gegevens is, leert hij via haar sociale media dat zijn dochter veel voor hem verborgen heeft gehouden. David moet met deze nieuwe informatie zijn dochters geheime zien te ontrafelen in de hoop haar dan te kunnen vinden.

Met deze film heeft Aneesh Chaganty een bijzondere eerste bioscoopfilm gemaakt, want de gehele film speelt zich vooral af op een computerscherm en verder alleen beelden bevat van bijvoorbeeld beveiligingscamera's. Zo kan deze film qua filmstijl wat overkomen als de mindere horror film Unfriended uit het jaar 2014. Deze manier van filmen werkt goed bij deze film, omdat je als kijker zo ook probeert te zien welk bestand David moet gebruiken om de juiste informatie te vinden. Je leert ook wat door de gedachte gaat van de personages door het tonen van teksten die ze typen tijdens het chatten, maar soms weer aanpassen of verwijderen.
Met deze film spelen ze ook leuk in op hoe de computer met de jaren in verandert door in het begin beelden te tonen van het gezin dat nog op een oudere manier werd gefilmd en hoe het gezin op met oude computer bestanden omgaat zoals chatten via msn en ze met de tijd overschakelen naar de modernere chatmanier van bijvoorbeeld Facebook messenger.

John Cho is eigenlijk de enige acteur die je echt goed krijgt te zien en kunt volgen tijdens de film. Hij zet goed en realistische acteerwerk neer in de hoofdrol. Als kijker geef je echt om zijn personage en hoop je dat hij zijn dochter weer weet terug te vinden. Het is leuk om hem weer eens goed centraal te zien staan in een film, want de afgelopen tijd heeft hij meer kleinere rollen gehad in films of tv-series. De rest van de cast zet ook goed acteerwerk neer. Als kijker krijg je verder wel weinig mee van hun personages en zo komen de meeste verder ook niet bijzonder of noodzakelijk over voor het verhaal.   
Ik geef de film als cijfer een:

zondag 2 september 2018

BlacKkKlansman



BlacKkKlansman is een biografische misdaaddrama geregisseerd door Spike Lee, de regisseur van Do the Right Thing en Malcolm X. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Ron Stallworth, de eerste Afro-Amerikaanse agent die wist te infiltreren in de Ku Klux Klan. 

Ron Stallworth
In de film werkt Ron Stallworth (John David Washington) als een van de eerste Afro-Amerikanen bij de politie in Colorado Springs. Hier wordt hij door zijn meeste collega's als een mindere behandelt dankzij zijn huidkleur, maar Ron probeert zich hier niet zoveel van aan te trekken.
Om beter werk te krijgen weet Ron telefonisch contact te leggen met de Ku Klux Klan en weet hun interesse te trekken met beledigingen over het donkere volk. Wanneer Ron dan uitgenodigd wordt om langs te komen tijdens een Klan ontmoeting, vraagt hij zijn partner Flip Zimmerman om zijn rol te spelen als persoon.
Ron en Flip.
Zo infiltreren ze in de Klan met Flip als het persoonlijke personage van Ron terwijl Ron zelf als telefonische contact te werk blijft gaan met de Klan. Zo moeten ze de rol van Ron Stallworth blijven spelen tot ze hoog genoeg in de Klan weten te komen om over de meeste geheime plannen toegang te krijgen om deze vervolgens als agenten te kunnen stoppen. Om hier in te kunnen slagen moet Ron en Flip hun acties voor vele geheim zien te houden. Flip is bekend als agent en moet proberen niet teveel op te vallen en Ron kan bevriende Afro-Amerikanen moeilijk waarschuwen zonder weg te geven hoe hij aan de informatie over de gevaarlijke plannen van de Klan is gekomen.

Deze film speelt goed en leerzaam in op de problemen van racisme van vroeger en vandaag de dag. De film speelt zo realistisch in op hoe mensen die vroeger geen blanke christenen waren als mindere werden gezien en behandelt. Ondanks dat dit nu niet meer zo extreem gedaan wordt, gebeurd het helaas nog teveel dat mensen door hun huidskleur of geloof als minderen behandelt gezien of behandelt worden door bijvoorbeeld extreme rechtse politiek of mensen die het minder hebben en hun hier nog steeds de schuld van blijven geven. Daarom is deze film wel belangrijk om te bekijken om over dit onderwerp meer te leren en zien. Zo bevat het einde van deze film echte beelden van waargebeurde racistische situaties van vroeger en nu.   
Spike Lee verteld het verhaal in deze film wel wat op een duistere komisch manier om de film ondanks het duistere thema wel leuk te houden. Zo valt er in de film bij sommige scenes wel te lachen, maar in de meeste scenes blijft de film wel serieus en spannend waar de twee agenten hun werk geheim proberen te houden. Spike Lee heeft ook wat lichte aanpassingen aan de film toegevoegd om het meer als film over te laten komen.

Het acteerwerk wordt ook goed en realistische gedaan in de film. John David Washington heeft nog niet veel grote rollen gehad in zijn acteercarrière, maar zet toch goed werk neer als de hoofdrol van deze film. Hij levert ook goed acteerwerk dat goed laat zien hoe lastig zijn personage het heeft in bepaalde scenes in deze film. Aan zijn stem kun je soms wel horen dat hij de zoom van Denzel Washington is, maar ondanks dat stapt hij met deze film wel uit de schaduw van zijn vader.
Adam Driver zet ook goed acteerwerk neer en komt vooral goed naar voren in de spannende scenes waar hij als undercoveragent tussen leden van de Klu Klux Klan zit. Topher Grace speelt David Duke in deze film de leider van de Klan. Het is wel bijzonder om een acteur die vooral bekend is uit de komedieshow That '70s Show nu als de racistische leider van de Klu Klux Klan terug te zien. Hij heeft net zoals andere acteurs die leden van de Klan spelen ook al toegegeven hoe moeilijk het is om zo'n duistere rol te spelen en Topher Grace zei ook dat hij zich erg depressief heeft gevoelt na het spelen van deze rol.

Ik geef de film als cijfer een:

zaterdag 1 september 2018

Alpha


Alpha is een nieuwe avonturen drama geregisseerd en deels geschreven door Albert Hughes, die meestal altijd samen met zijn broer Allen films heeft regisseert zoals The Book of Eli en From Hell, maar dit keer eigenhandig als regisseur te werk gaat.
De groep jagers op jacht. 

De film speelt zich 20.000 jaar geleden af tijdens de laatste ijstijd, waar Keda (Kodi Smit-McPhee), de zoon van de leider van een groep jagers voor het eerste mee mag om te jagen. Keda raakt verongelukt tijdens zijn eerste jacht, maar wordt door zijn stam als dood verklaard en zo achtergelaten.
Wanneer Keda weer bijkomt van zijn ongeluk beseft hij dat zijn stam hem als dood heeft verklaard en realiseert hij zich dat hij nu in zijn eentje de terugreis moet zien te maken naar de locatie van zijn stam met de wijsheid die hij geleerd heeft tijdens zijn trainingen.
Keda met de wolf. 
Als hij tijdens zijn terugreis een gewonde en achtergelaten wolf tegenkomt, probeert hij deze te helpen. Hij moet de wolf zijn vertrouwen zien te winnen om de reis gezamenlijk met de wolf te kunnen maken en het te overleven, voordat de dodelijke winter aanbreekt. 





Met deze film proberen ze in te spelen op de geschiedenis van de band tussen mens en hond. Dit wordt wel wat gedaan op een ongeloofwaardige manier en komt wat meer over als een geschiedenis fantasie film, want er gebeuren dingen in de film die in wekelijkheid vroeger vast niet zo konden gebeuren. Deze film komt wat over als een mix tussen de films Life of Pi en dan een kindvriendelijke versie van the Revenant. De film kan zo wel leuk zijn voor jonge kinderen, maar ze moeten dan net zoals oudere kijkers wel steeds de ondertitelingen blijven lezen om het verhaal te kunnen blijven volgen. In de film spreken de personages namelijk in een onbekend vroegere taal. De enige begrijpelijke taal wordt ingesproken door de verteller van het verhaal in het begin en aan het eind van de film. Dit wordt gedaan door Morgan Freeman, wie daar wel een passende stem voor heeft.
De film kan jongere kijkers ook wel een verkeerd beeld geven over wilde wolven, want in het echt kun je een wilde wolf bijvoorbeeld niet gaan aaien wat in de film wel gebeurd.

De film bevat wel mooie beelden, maar veel van deze beelden zijn wel met een green screen in de film verwerkt wat je terug kunt zien als je je teveel op deze beelden concentreert. Jongere kijkers zullen dit niet zo snel terug kunnen zien, maar voor oudere kijkers kan dit soms wel wat tegenvallen. In de film hebben ze verder ook gebruik gemaakt van echte getrainde dieren zoals de wolf in de film, maar sommige dieren zijn ook met CGI effecten in de film geplaatst, waardoor niet alle dieren altijd even realistische over kunnen komen voor oudere kijkers. 

De cast van deze film bestaat ook meer uit een onbekendere cast van acteurs die meer in tv-series of kleien filmrollen hebben gespeeld. Ondanks de onbekendheid van de cast wordt het acteerwerk wel goed en geloofwaardig geleverd. Kodi Smith-McPhee zet goed werk neer in de hoofdrol van deze film Als kijker geef je ook om het personage en de band die hij met de wolf heeft.

Ik geef de film als cijfer een: