zaterdag 24 februari 2018

Game Night


Game Night is een nieuwe actie komedie geregisseerd door John Francis Daley en Jonathan Goldstein, die samen ook de film Vacation van 2015 hebben geregisseerd.

De film gaat over het stel Max (Jason Bateman) en Annie (Rachel McAdams), die samen met andere bevriende stellen wekelijks een spelletjesavond voor koppels organiseren .
De koppels tijdens spelletjesavond. 
Onverwachts maakt Max zijn oudere en succesvollere broer Brooks (Kyle Chandler) een terugkeer in Max zijn leven. Wanneer hij leert over Max zijn wekelijkse spelletjesavond wil hij graag een keer zelf een spelletjesavond voor Max en zijn vrienden organiseren. Max gaat met tegenzin en alwetende dat hij dit alleen doet om hem te imponeren toch akkoord.

Samen met alle andere speler arriveert Max in Brooks zijn grotere en duurdere huis en daar krijgen ze te horen dat Brooks alles heeft geregeld voor een mysterieus kidnap spelletjes als het thema van deze spelletjesavond. Voordat de koppels het weten belanden ze in het spannende spel, waar Brooks al snel wordt ontvoerd. De drie koppels moeten het nu tegen elkaar opnemen om Brooks dure prijs te kunnen winnen. Al zoekende naar hints om te kunnen winnen leren de koppels dat deze spelletjesavond wel extra gevaarlijk is. Zo beginnen ze zich langzamerhand af te vragen of het nog wel een spelletje is.
Max en Annie tijdens
de spannende spelletjesavond. 
Dit is een vermakelijke komedie, die ze op een leuke manier hebben bedacht. Ze hebben het slim aangepakt door de drie verschillende koppels elk een eigen soort komedie element te geven. Zo zorgt de ene koppel voor domme humor met het domme blondje personage en het andere koppel weer voor humor met film verwijzingen. Zo kun je je als kijker meer van de film genieten wanneer het gaat over het koppel dat jouw soort humor vertegenwoordigt. De film heeft zo ook haast geen onnodige personages in het verhaal zitten, waardoor er ook haast geen saaie momenten zijn. Het verhaal of de komedie kan soms wel wat onrealistisch overkomen, maar als je niet teveel nadenkt tijdens de film zal je hier waarschijnlijk geen last van hebben.   

Op het eind heeft de film wel teveel onnodige plottwist, waardoor de film op het eind wel wat minder kan overkomen. Op het einde na is de film verder wel slim en grappig geschreven.

Het acteerwerk in de film wordt ook goed gedaan. Alle acteurs spelen hun soort personage in de film op een realistische en komische manier. De drie koppels komen zo goed over als een echte vriendengroep.

Ik geef de film als cijfer een: 

Every Day


Every Day is een nieuwe romantische fantasie film geregisseerd door Michael Sucsy, de regisseur van Grey Gardens en The Vow. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver David Levithan.

De film gaat over de 16-jarige Rhiannon (Angourie Rice).
Rhiannon en Justin.
Als haar vriendje Justin (Justice Smith) haar wat verward meeneemt om een dag van school te spijbelen, beleven ze samen de dag van hun leven.
Rhiannon kijkt naar de geweldige dag van gister de volgende ochtend alweer uit om Justin terug te zien, om hun dag van gister samen met hem te bespreken. Wanneer ze Justin dan tegenkomt, blijkt hij niets meer te weten van de geweldige dag die ze gister hebben gehad.   
Vreemd genoeg weet een compleet vreemde Rhiannon goed te kennen en te vertellen dat Justin niet het juiste vriendje voor haar is. Als de volgende dag weer een vreemde haat hetzelfde vertelt, leert ze ervan dat het onder de naam A gaat en dat A elke dag in een ander lichaam wakker wordt en haar in de gaten houdt. Rhiannon leert dat A dit doet omdat A van haar houdt. Ondanks de dagelijkse lichaam wisselingen begint Rhiannon ook steeds meer voor A te voelen en wordt zo ook verliefd.

Rhiannon danst met A.
Deze film begint met een interessant idee waar een gedaante elke dag in een ander lichaam wakker wordt, maar toch van hetzelfde meisje blijft houden. Zo kun je als kijker interesse in het verhaal krijgen, omdat je wil weten wat de oorzaak hiervan is. Helaas kiezen ze in het verhaal ervoor om de film meer te focussen op de relatie tussen Rhiannon en A zonder dat je echt duidelijkheid over de situatie krijgt. Zo wordt de film leuker voor jongere kijkers of fans van het boek. Oudere kijkers kunnen zich dingen gaan afvragen zonder dat ze echt duidelijk antwoord krijgen en zo hun interesse in het verhaal verliezen.

Bij deze film is ook niet altijd even goed op de details gelet, want er gebeuren dingen die als je er goed over nadenkt niet kloppen. Halverwege de film kan A ook ineens dingen die het in het begin niet kon. Zo begaan de personages cliché situaties waar jongere kijkers meer plezier aan kunnen beleven. Oudere kijkers blijven eerder met onbeantwoorde vragen zitten wanneer de film is afgelopen.

Angourie Rice levert goed acteerwerk als de hoofdrol in deze film, maar ze was in haar kleinere rollen in films als The Nice Guys en Spider-Man: Homecoming wel beter. De rest van de cast komen verder niet zo bijzonder over, omdat ze vaak kort even voor het personage A spelen. A zit steeds in een ander lichaam en wordt zo door meerdere acteurs gespeeld. De meeste van deze acteurs komen zo even kort in de film voor, waardoor ze verder weinig bijzonders kunnen doen.

Ik geef de film als cijfer een:

zondag 18 februari 2018

The Shape of Water


The Shape of Water is een nieuwe romantische fantasie thriller geregisseerd en deels geschreven en geproduceerd door Guillermo del Toro, de regisseur van de Hellboy films en Pacific Rim.

De film speelt zich af in de jaren zestig tijdens de Koude Oorlog waar Amerika en Rusland druk bezig zijn met de strijd over welk land als eerste succesvol een mens op de maan kan landen.

Elisa  gaat naar haar werk.
De film gaat over de stomme vrouw Elisa Esposito (Sally Hawkins). Dankzij haar handicap is haar leven niet gemakkelijk. Ze werkt als een conciërge bij een top geheime laboratorium van de Amerikaanse overheid waar ze experimenten doen om te ontdekken hoe ze een mens op de maan kunnen krijgen.
Tijdens haar werk leert ze dat de baas van het laboratorium Richard Strickland (Michael Shannon) iets geheim verborgen houdt in het laboratorium.
Elisa komt in contact met het
mysterieus amfibie-achtig wezen.
Tijdens het schoonmaken, doet Elisa stiekem onderzoek in het laboratorium opzoek naar wat ze verborgen proberen te houden en  komt zo in aanraking met een mysterieus amfibie-achtig wezen (Doug Jones). Elisa wil dit wezen nu vaker proberen te bezoeken om te kijken wat ze ermee doen en hoe het eraan toe is. Voordat Elisa het weet begint ze een band op te bouwen met het wezen. Zo krijgt ze uiteindelijk gevoelens voor het wezen en het wezen ook voor haar. Elisa moet nu een manier zien te vinden om het wezen te bevrijden voordat het dodelijke experimenten moet ondergaan.

Met deze film heeft Guillermo del Toro weer een mooie en originele film bedacht die laat zien hoe sterk de connectie tussen twee wezens kan zijn ondanks dat vele andere ze dankzij hun apartheid als iets vreemds beschouwen. Zo speelt de film goed in op het bericht dat uiterlijk ook niet alles is en het eigenlijk meer gaat om wie je bent. Ondanks dat de film zich veel concentreert op de bijzonder relatie tussen de hoofdrolspeelster en het amfibie-achtig wezen bevat de film ook scenes van spionage waar de Russen de Amerikaanse informatie proberen te stelen zodat ze de race naar de maan kunnen winnen. De film heeft zo ook verder zoals in vele andere Guillermo del Toro brute bloederige scenes. Zo kan de film soms ineens over gaan van een romantische scenes naar een duistere brute scene.

De effecten in de film zien er goed en realistisch uit. De scenes die onderwater afspelen komen geloofwaardig over. De cast die de personages spelen die onderwater gaan, moesten de rollen zo spelen zo dat het natuurlijk lijkt en niet alsof ze verdrinken. Wat verder ook goed helpt met het realistisch overbrengen van de film zijn de kostuums, voorwerpen, filmsets en de muziek. Zo draagt de cast allemaal oude kleding van de jaren zestig en rijden ze bijvoorbeeld in de populaire auto's van die tijd. Het kostuum dat Doug Jones de gehele film draagt als het amfibie-achtig wezen ziet er ook goed en realistisch uit.

Het acteerwerk wordt in de film ook goed gedaan door de gehele cast. Sally Hawkins en Doug Jones weten hun rollen geloofwaardig te spelen door de manieren waarop ze bewegen en via gebaren taal met elkaar moeten zien te communiceren, omdat hun personages beide niet kunnen praten. Octavia Spencer en Richard Jenkins zetten ook goede rollen neer in de film als de behulpzame vrienden van de hoofdrolspeelster. Van alle acteurs in de film weet Michael Shannon toch het meest dominant over te komen met zijn duistere rol in deze film. Zo weet hij al zijn scenes te stelen in deze film, waardoor de andere acteurs in deze scenes in de achtergrond verdwijnen.

Deze film heeft al verschillende filmprijzen gewonnen en is verder terecht ook nog genomineerd voor andere filmprijzen. Sommige van deze andere prijzen zouden de film en crew ook best wel mogen winnen.

Ik geef de film als cijfer een:

woensdag 14 februari 2018

Black Panther


Black Panther is een nieuwe superhelden film in de Marvel filmserie. De film is geregisseerd en deels geschreven door Ryan Coogler, de regisseur van Creed en Fruitvale Station.

T'Challa keert terug in Wakanda 
 In de film keert T'Challa (Chadwick Boseman) terug naar Wakanda waar hij naar de dood van zijn vader tot koning wordt benoemd. Wakanda is een verborgen land dat beschikt over moderne technologie en de bijzondere metal soort vibranium. De leiders van Wakanda moeten deze spullen beschermen en geheim houden zodat het niet in de verkeerde handen kan vallen.

Wanneer ze in Wakanda leren dat de buitenstaander Ulysses Klaue (Andy Serkis) toch aan wat vibranium is weten te komen, moeten T'Challa en een paar krijgers de vibranium nu terug in hun handen zien te krijgen voordat Klaue er verkeerde dingen mee doet. Tijdens hun zoektocht naar Klaue leren ze dat Klaue samenwerkt met man genaamd Erik Killmonger (Michael B. Jordan) die vreemd genoeg veel over Wakanda weet. Zo komt T'Challa tegenover een vijand te staan die hem zijn macht en land kan doen verliezen. 
T'Challa vs Killmonger
Met deze film heeft Ryan Coogler een mooie superhelden film gemaakt die goed en informatief inspeelt op de vroegere en moderne Afrikaanse cultuur. Dit doen ze in de film door Afrikaanse gebruiken en rituelen te tonen en de cast in Afrikaanse kleding te tonen. Verder maken ze ook gebruik van Afrikaanse instrumenten in de soundtrack van de film. Met deze film is er ook na een lange tijd weer eens een film met een donkere superheld in de hoofdrol, want sinds de Wesley Snipes Blade films zijn er niet echt superhelden films geweest waar een donkere superheld de hoofdrol speelde. 
Door het gebruik van de mix van de Afrikaanse cultuur en het verhaallijn over een prins die zijn vader verloren is en nu zelf koning is geworden, kan de film je ook wel wat doen denken aan de film The Lion King.     

De effecten in de film zien er ook goed en geloofwaardig uit. Zo komen de CGI voorwerpen gelukkig geloofwaardig over in de film en worden leuk gebruikt tijdens de actiescènes. Soms kun je in de film wel terug zien wanneer de acteurs voor een blue screen staan, want de gehele film hebben ze helaas niet altijd echt op locatie gefilmd. Zo hebben ze sommige scenes wel in Argentinië gefilmd om het wat meer te laten lijken alsof de film echt in Afrika is gefilmd, maar soms hebben ze de Afrikaanse landschappen gewoon via een blue screen in de film verwerkt.

De film zit verder ook vol met interessante en leuke personages. Een paar zijn al een eerder voorgekomen in andere Marvel films, maar de meeste personages zijn wel allemaal nieuw in de Marvel filmserie. De acteurs die deze personages spelen, zetten de rollen goed neer in de film. 

Ik geef de film als cijfer een:

zondag 11 februari 2018

12 Strong


12 Strong is een nieuwe, historische oorlogsdrama geregisseerd door Nicolai Fuglsig, de regisseur van Exfil. De film is gebaseerd op het boek: Horse Soldiers van schrijver Doug Stanton, die het boek weer heeft gebaseerd op ware gebeurtenissen.

De film gaat over een team van de Amerikaanse Special Forces, die na de schokkende gebeurtenissen van 9/11 als eerste naar Afghanistan afreizen.
Mitch Nelson.
Het team is onder leiding van kapitein Mitch Nelson (Chris Hemsworth), maar omdat hij nieuw is in het team wordt hij niet snel geaccepteerd als de leider.
De troepen moeten in het ruige berggebied generaal Dostum (Navid Negahban) van de Noordelijke Alliantie zien te overtuigen om samen met ze te werken tegen de gezamenlijke vijand: de Taliban en hun Al Qaida bondgenoten. Door de cultuurkloof tussen de groepen besluiten de Amerikanen om zich aan te passen en de oorlog te voeren op dezelfde manier zoals de Afghaanse soldaten dit doen. Zo moeten ze het te paard en met minder wapens opnemen tegen een wrede, vijandige groep die geen genade kent.
De Amerikanen en Afghanen trekken ten strijd tegen de Taliban. 

Dit is een interessante film over de voor vele onbekende gebeurtenissen uit de geschiedenis. Zo kun je als kijker wat meer leren over de Amerikaanse acties na 9/11. Het is dan leuk en boeiden om te zien hoe de Amerikaanse troepen zich moesten aanpassen aan de Afghaanse cultuur en gewoontes om samen te kunnen werken zonder onderlinge problemen te creëren. Zo is de film spannend op momenten wanneer ze tegen de vijandige troepen strijden, maar ook wanneer de samenwerkende partijen onderling bij elkaar zijn.

Gedurende de film worden de personages van de soldaten wel wat cliché neergezet zoals in andere oorlogsfilms, maar in het begin krijgen sommige wat tijd met hun familie, waardoor je als kijker wel meer om bepaalde personages kunt gaan geven en hoopt dat deze de strijd overleven.     
Je kunt ook om de personages geven dankzij het goede en realistische acteerwerk van de cast, die bestaat uit acteurs als Chris Hemsworth, Michael Shannon en Michael Peña.

Ik geef de film als cijfer een:

Fifty Shades Freed


Fifty Shades Freed is de derde en laatste film uit de Fifty Shades filmserie. De film is geregisseerd door James Foley, die ook de tweede film uit de serie heeft geregisseerd.

Bruiloft van Anastasia en Christian 
In de film trouwen Anastasia Steele (Dakota Johnson) en Christian Grey (Jamie Dornan) met elkaar en proberen hun leven nu gezamenlijk op hun manier door te komen. Hun enige probleem is dat ze worden lastig gevallen door Anastasia haar oude baas Jack Hyde (Eric Johnson) die jaloers is op hun relatie en rijkdom en zo hun relatie probeert te verbreken om wraak op de twee te kunnen nemen.


Dit is gelukkig de laatste film uit deze serie. Deze film is net als de voorgaande twee rommelig en gehaast gefilmd en in elkaar gezet. Zo gaat de film na de gehaaste bruiloft scene over naar hoe ze nu hun getrouwde leven leiden en weten dat ze gevolgd worden door Hyde. Ondanks dat ze dit weten reizen ze af naar verschillende plaatsen waar ze iets meemaken om vervolgens een gehaaste seks scene te hebben met een willekeurig moderne popsong op de achtergrond. De film is verder ook dom en simpel geschreven door de man van de bedenker en schrijver van de boekenserie. Zo komt het verhaal oninteressant en geforceerd over bij de kijkers en blijft het misschien alleen leuk voor mensen die echt van de film of boekserie zijn.

Naast het rappe tempo waarop de scenes naast elkaar zijn gezet in de film kun je vaak ook wel terug zien wanneer de acteurs voor een green screen staan. Dit is zeker goed te zien in de scenes waar ze gehaast in hun auto ergens naartoe rijden. De autoruiten zijn in deze scenes ook verduistert waardoor je de stuntmensen die echt in de auto's rijden niet terug kunt zien.

Het acteerwerk is net zoals in de gehele filmserie onrealistisch, want de twee hoofdrolspelers komen niet echt over alsof ze echt van elkaar houden. De acteurs uit deze film zijn nu gelukkig verlost van deze rollen en kunnen hun acteercarrière nu focussen op andere en betere films.

Ik geef de film als cijfer een:

zaterdag 10 februari 2018

The Post


The Post is een nieuwe biografie over het waargebeurde, historische drama van de krant de Washington Post en de mensen die voor deze krant werkte. De film is geregisseerd door Steven Spielberg, de regisseur van films als: Jurassic Park, Catch Me If You Can en Lincoln.

In de film heeft de krant the New York Times verborgen informatie gedeeld met de lezers over de Vietnam Oorlog en de betrokkenheid van de Amerikaanse overheid in de strijd tegen het Communisme met de bewapening van het volk. Door deze acties klaagt president Nixon de krant aan.
Wanneer de Washington Post dan de rest over deze geheime informatie in handen krijgt, wordt het de vraag of het slim is dit in hun krant te posten. Wanneer ze deze informatie wel posten, informeren ze de burgers over de duistere daden van hun overheid.
Katherine Graham overlegt met
Ben Bradlee over wat de  beste optie is. 
Als de overheid dan leert over wat ze gepost hebben in hun krant is er een grote kans dat hun ook worden aangeklaagd door president Nixon. Er is dan ook een kans dat ze hun gehele krant moeten opzeggen en alle werknemers hun baan verliezen.
De vrouwelijke uitgever Katherine Graham (Meryl Streep) moet dit nu met de hoofdredacteur Ben Bradlee (Tom Hanks) overleggen en samen moeten ze bepalen wat de beste optie is.   




Dit is een informatieve film en leuk voor mensen die van geschiedenis gebeurtenissen houden en dan vooral van de gebeurtenissen uit de Amerikaanse geschiedenis. De film laat wel goed zien hoe lastig het vroeger was om een krant helemaal in elkaar te zetten en uit te geven.

Steven Spielberg was voor dit filmjaar vooral bezig met de film: Ready Player One, maar heeft tijd moeten maken voor deze film toen hij het script mocht verfilmen. Zo valt het helaas wel terug te zien dat deze film wat gehaast is verfilmt, om het op tijd af te hebben zodat de film nog genomineerd kon worden voor verschillende filmprijzen en dan voornamelijk voor de Oscars. Hij heeft de film verder ook gehaast gefilmd om de film op de passende actualiteit in te laten spelen. .
 De film speelt zo bijvoorbeeld goed in op de actualiteit dat in sommige landen niet alles in de krant mag komen, omdat het slechte informatie over de regering van dat land weggeeft. Zo hebben ze censuur in deze landen. In andere landen wordt het slechte nieuws over de overheid gewoon gemarkeerd als onzinnige nep nieuws.

Door de gehaaste wijze waarop Spielberg de film heeft geregisseerd en in elkaar gezet heeft, komen sommige scenes over alsof ze doorgespoeld zijn en je als kijker niet de details van de gebeurtenissen duidelijk mee krijgt. Zo is de film vooral in het begin wat oninteressant en langdradig, maar wanneer de krant eenmaal de geheime informatie in handen heeft, kan je interesse in het verhaal wel toenemen. Als je deze geschiedenis kent en weet wat er zo ongeveer gebeurde, bestaat er een kans dat de film wat voorspelbaar voor je wordt.   

Een ander minpunt aan het gehaaste tempo van de film is dat de personages weinig worden ontwikkeld. Het grootste geluk is hier dat de personages worden gespeeld door een top cast zoals: Tom Hanks Tracy Letts en Meryl Streep, die allemaal goed acteerwerk leveren. Meryl Streep levert sterk acteerwerk door soms alleen met haar gezichtsuitdrukking of lichaamshouding te acteren zonder dat ze erbij hoeft te spreken. 

Ik geef de film als cijfer een:

vrijdag 9 februari 2018

Winchester


Winchester is een nieuwe horror thriller geregisseerd door de Spiering broers, die bekend zijn als de regisseurs van Predestination, Daybreakers en Jigsaw.

Eric Price arriveert bij het Winchester
huis.
In de film wordt Dr. Eric Price (Jason Clarke) uitgenodigd om onderzoek te doen naar de Winchester villa en de eigenaar Sarah Winchester (Helen Mirren) om te beoordelen of het huis echt behekst is.
Eric wil in het begin niet geloven dat het huis echt behekst is en denkt dat de oude eigenaar misschien wel haar verstand begint te verliezen. Wanneer Eric haar ontmoet heeft en een nacht in het huis heeft doorgebracht, begint hij haar verhalen toch meer te geloven. Volgens Sarah wordt het huis behekst door geesten die vroeger zijn vermoord door de wapens van haar echtgenoot. Haar man was vroeger namelijk een wapenmagnaat.
Eric en Sarah moeten nu contact proberen te maken met de geesten om erachter te komen wat de geesten nodig zijn om de echte wereld te kunnen verlaten en de geestenwereld te betreden.
Eric en Sarah.

Deze film speelt leuk in op de mysterieuze Winchester villa, die echt bestaat en te bezoeken is in San Jose Californië. Op dit punt na is de film verder een horrorfilm vol clichés. Zo zijn de personages en het verhaal wat oninteressant geschreven. De film gebruikt verder alleen jump scares om het publiek te laten schrikken. Al deze jump scares kun je als je een beetje bekend bent met horror film al van te voren zien aankomen, waardoor het niet echt eng over komt. Als je dan een hekel hebt aan jump scares dan kan de film al snel irritant worden. Als het verhaal wat meer en duidelijker had ingespeeld op de Winchester villa en de geruchten dat het echt behekst wordt dan zouden ze wel een betere film hebben kunnen gemaakt. Ze hebben de film namelijk wel echt in de villa en de omliggende omgeving gefilmd. Zo komt de locatie in de film wel mooi over. 

Helen Mirren en Jason Clark zijn goede acteurs, maar door het minder script is het acteerwerk dat ze in deze film leveren niet het beste werk uit hun carrière. De rest van de cast komt verder ook niet zo bijzonder over in de film en hebben vergeleken met de twee hoofdrolspelers verder ook weinig tekst en functies in de film.

Ik geef de film als cijfer een:

maandag 5 februari 2018

The Cloverfield Paradox


The Cloverfield Paradox is de nieuwste film in de Cloverfield filmserie. De film is geregisseerd door Julius Onah, de regisseur van The Girl Is in Trouble en verder van andere korte films.

De film gaat over een aantal onderzoekers en wetenschappers die op een ruimtestation manieren aan het bedenken zijn om de energie crisis op aarde op te lossen.
De onderzoekers.
Wanneer ze denken te zijn doorgebroken met een antwoord op het probleem, kunnen ze de aarde niet meer terug vinden op de kaart en ook geen contact meer leggen met de thuisbasis. Ze moeten nu onderzoeken wat er is gebeurd en hoe ze weer thuis kunnen komen met de informatie om de energie crisis te bestrijden.

Deze film kwam net als de voorgaande Cloverfield film: 10 Cloverfield Lane uit het niets. Bij 10 Cloverfield Lane kwam de trailer pas enkele maanden voor de film zelf uitkwam in de bioscoop. Bij deze film werd de trailer gister getoond tijdens de Super Bowl in Amerika met de informatie dat de film de volgende dag op Netflix te zien zou zijn. Zo heeft deze film een slechte en goedkope promotie dat helaas wel bij de film zelf past. Op het goede acteerwerk in de film na is de film verder een gehaaste samenraapsel van verschillende aspecten. Een paar kleien aspecten spelen wel leuk in op de andere Cloverfield films, maar verder hebben ze de film gevuld met onnodige aspecten om de film onnodige groter te maken dan nodig is geweest. Dit probleem komt vooral door het slechte script van de film dat is geschreven door meer onbekende schrijvers Oren Uziel en Doug Jung, die zelf bekend zijn als mede schrijvers van 22 Jump Street en Star Trek: Beyond. Zelf hebben ze eigenhandig geen scripts geschreven.

Dat deze film dus op Netflix is uitgebracht is een goede keuze geweest, want dit is geen film die een bioscoop bezoek waard is vanwege het vage verhaal. Thuis kun je op Netflix een beetje door de film heen gaan en je slechts focussen op de interessante momenten in de film. De meeste effecten zien er ook meer uit als goedkopere tv effecten dan de betere effecten die je in een bioscoopfilm eerder terug ziet.

De cast is het beste in de film, want ondanks dat de cast vooral bestaat uit acteurs die je eerder terug ziet in kleinere rollen in bioscoopfilm weten de meeste wel goed acteerwerk neer te zetten. Hun enige probleem is dat ze met een minder script moesten werken. De cast bestaat ook uit een groep acteurs van verschillende culturen die in de film onderzoekers uit verschillende landen spelen.

Zo kun je deze film best een keer bekijken op Netflix, maar je moet je er dan niet teveel bij af gaan vragen, want de film kan je als kijker wel wat vragen geven, maar geeft verder geen duidelijke antwoorden op deze vragen.

Ik geef de film als cijfer een: 

zaterdag 3 februari 2018

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri


Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is een nieuwe misdaaddrama geregisseerd en geschreven door Martin McDonagh, de regisseur van In Bruges en Seven Psychopaths.

In de film begaat moeder Mildred Hayes (Frances McDorman) een persoonlijke en gedurfde uitdaging aan tegen de lokale gemeente.
Mildred bij de reclameborden. 

 Ze vindt namelijk dat de lokale gemeente te weinig onderzoek heeft gedaan in verband met de moord op haar dochter. Daarom laat ze drie controversiële teksten plaatsen op de door haar gehuurde reclameborden langs de weg richting haar dorp. De teksten zijn vooral bedoelt voor het gerespecteerde politiehoofd William Willoughby (Woody Harrelson).

Wanneer de politieagent Dixon (Sam Rockwell) de leiding krijgt over het politiekorps wordt het Mildred nog lastiger gemaakt om de waarheid boven water te krijgen. Dixon is namelijk een gewelddadige racist, die nog bij zijn moeder woont. Hij loopt Mildred namelijk meer voor de voeten dan dat hij haar als goede politieman helpt. Zo wordt Mildred haar strijd met de ordehandhaving alleen maar heftiger.

Deze film laat goed zien hoe lastig het leven soms kan zijn als je er alleen voorstaat of als je een buitenbeentje bent. Zo speelt deze film vooral in op personen die hulp nodig zijn van de overheid, of politie maar dit niet genoeg krijgen. Hierdoor begaat de hoofdrolspeelster brute acties, die de harde waarheid weergeven. De politie kan weinig doen om haar te stoppen, want ze breekt officieel geen regels en de politie heeft eigenlijk een schuldgevoel tegenover haar. Het buitenbeentjes aspect worden in de film vooral gebruikt tegenover mensen die geen blanke mannen zijn van een normale grote. Zulke mensen voelen zich ook in de minderheid in deze film. Vooral wanneer de agressieve racist de leiding krijgt.

Martin Mcdonagh gebruikt  veel zwarte humor en scheldwoorden in deze film zoals hij ook in zijn eerdere film heeft gedaan. Hij maakt hier wel gebruik van op de juiste momenten in de film zodat dit voor je als kijker wel passend overkomt. Ondanks dat deze komedie dan wel komisch over kan komen, zit er meestal meer een dramatische rede of gevoel achter.

Wat wel een minpunt in de film is, is het einde. De film heeft namelijk een abrupt en open einde, waardoor het als kijker kan aanvoelen alsof de film geen echt einde heeft.

Wat de film ook draagt zijn de verschillende personages en de acteurs die de personages spelen. Van de meeste personages krijg je verschillende kanten te zien. Zo kun je gedurende de film anders tegen sommige personages aankijken, waardoor je om personages kunt gaan geven waar je het niet van had verwacht.

Het acteerwerk in deze film wordt ook goed gedaan. Dit komt vooral doordat de meeste van de cast hun personages op verschillende manieren moeten spelen Acteurs als Frances McDormand en Sam Rockwell hebben zo de alle gewonnen filmprijzen terecht verdient en verdienen het eigenlijk ook wel om nog meer filmprijzen binnen te halen.

Ik geef de film als cijfer een: