maandag 5 februari 2018

The Cloverfield Paradox


The Cloverfield Paradox is de nieuwste film in de Cloverfield filmserie. De film is geregisseerd door Julius Onah, de regisseur van The Girl Is in Trouble en verder van andere korte films.

De film gaat over een aantal onderzoekers en wetenschappers die op een ruimtestation manieren aan het bedenken zijn om de energie crisis op aarde op te lossen.
De onderzoekers.
Wanneer ze denken te zijn doorgebroken met een antwoord op het probleem, kunnen ze de aarde niet meer terug vinden op de kaart en ook geen contact meer leggen met de thuisbasis. Ze moeten nu onderzoeken wat er is gebeurd en hoe ze weer thuis kunnen komen met de informatie om de energie crisis te bestrijden.

Deze film kwam net als de voorgaande Cloverfield film: 10 Cloverfield Lane uit het niets. Bij 10 Cloverfield Lane kwam de trailer pas enkele maanden voor de film zelf uitkwam in de bioscoop. Bij deze film werd de trailer gister getoond tijdens de Super Bowl in Amerika met de informatie dat de film de volgende dag op Netflix te zien zou zijn. Zo heeft deze film een slechte en goedkope promotie dat helaas wel bij de film zelf past. Op het goede acteerwerk in de film na is de film verder een gehaaste samenraapsel van verschillende aspecten. Een paar kleien aspecten spelen wel leuk in op de andere Cloverfield films, maar verder hebben ze de film gevuld met onnodige aspecten om de film onnodige groter te maken dan nodig is geweest. Dit probleem komt vooral door het slechte script van de film dat is geschreven door meer onbekende schrijvers Oren Uziel en Doug Jung, die zelf bekend zijn als mede schrijvers van 22 Jump Street en Star Trek: Beyond. Zelf hebben ze eigenhandig geen scripts geschreven.

Dat deze film dus op Netflix is uitgebracht is een goede keuze geweest, want dit is geen film die een bioscoop bezoek waard is vanwege het vage verhaal. Thuis kun je op Netflix een beetje door de film heen gaan en je slechts focussen op de interessante momenten in de film. De meeste effecten zien er ook meer uit als goedkopere tv effecten dan de betere effecten die je in een bioscoopfilm eerder terug ziet.

De cast is het beste in de film, want ondanks dat de cast vooral bestaat uit acteurs die je eerder terug ziet in kleinere rollen in bioscoopfilm weten de meeste wel goed acteerwerk neer te zetten. Hun enige probleem is dat ze met een minder script moesten werken. De cast bestaat ook uit een groep acteurs van verschillende culturen die in de film onderzoekers uit verschillende landen spelen.

Zo kun je deze film best een keer bekijken op Netflix, maar je moet je er dan niet teveel bij af gaan vragen, want de film kan je als kijker wel wat vragen geven, maar geeft verder geen duidelijke antwoorden op deze vragen.

Ik geef de film als cijfer een: 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten